Vračila in menjave

ČASOVNI OKVIR ZA ODSTOP OD POGODBE

Kupec ima pravico, da v 30 dneh podjetju Klemen Hrovat s.p. pisno sporoči, da odstopa od pogodbe. Za odstop od pogodbe izpolnite obrazec, ki ga najdete TUKAJ.
Trideset dnevno obdobje za odstop od pogodbe začne teči naslednji dan po dnevu prejetja/dostave naročenega blaga.


NAČINI VRAČILA KUPNINE

Kupnino kupec dobi vrnjeno na plačilno metodo, ki jo je uporabil pri nakupu, razen pri plačilih z gotovino ob prevzemu, kupec prejme kupnino na svoj transakcijski račun.

STVARNA NAPAKA IZDELKA ALI NAPAČEN IZDELEK

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake oz. napačnega izdelka, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati:

da odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali

da blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali

vrne plačani znesek.

Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljanju storitve ni sporna, mora prodajalec čimprej, najpozneje pa v roku 8 dni ugoditi potrošnikovi zahtevi iz prejšnjega odstavka.

Prodajalec mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje pa v 8 dneh po prejemu zahteve, če je obstoj napake na blagu sporen.

Kdaj je napaka stvarna:

če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;

če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;

če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Kako se stvarna napaka uveljavlja?

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če nas o napaki obvesti v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita

Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in nam omogočiti, da stvar pregledamo.

Za odgovornost za stvarne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja in Zakona o varstvu potrošnikov.

Kdaj prodajalec ne odgovarja za stvarne napake?

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Pravice potrošnika ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o napaki obvestil prodajalca.

Obrazec za prijavo stvarne napake najdete TUKAJ.

 

KAKO ZAHTEVATI VRAČILO KUPNINE OZ. MENJAVO IZDELKA

Za vračilo kupnine oz. menjavo izdelka izpolnite spletni obrazec. Če bo napaka/poškodba izdelka razvidna iz slike/videa, ki ga priložite znotraj spletnega obrazca, vas obvestimo, da izdelka ni treba vračati, vračilo kupnine oz. menjave pa uredimo čim prej oz. v roku 30 delovnih dni od prejetja vašega zahtevka. Če napake/poškodbe izdelka niso razvidne iz slike/posnetka, ali odstopate od pogodbe, pa boste po izpolnjenem reklamacijskem obrazcu na e-mail prejeli reklamacijsko kodo, ki jo priložite v paket in paket potem pošljete na naslov, naveden znotraj prejetega maila. V primeru, da izdelek vračate, bo kupnina vrnjena oz. menjava izvedena v roku 30 delovnih dni od prejetja paketa.
Stvarno napako in s tem vračilo kupnine lahko uveljavite TUKAJ.
Menjavo izdelka lahko uveljavite TUKAJ.


STROŠKI POŠILJANJA PRI VRAČILU BLAGA

Stroške vračila blaga krije kupec. Za vrnjene izdelke ne sprejemamo pošiljk s plačilom poštnine po povzetju.
Naslov za vračilo blaga je naveden, znotraj e-maila, ki ga prejmete po oddanem zahtevku za odstop od pogodbe, vračilo kupnine oz. menjavo izdelka.


VRAČILO BLAGA PO IZTEKU 30-DNEVNEGA ROKA ZA VRAČILO

Ker nam je zadovoljstvo strank na prvem mestu, v naši spletni trgovini nudimo podaljšano 30-dnevno jamstvo »Brez Heca«, kar pomeni, da v roku 30 dni od prejetja paketa, še vedno lahko odstopite od pogodbe. Po preteku 30 dni od prejetja paketa lahko uveljavljate samo še stvarno napako oz. menjavo izdelka.